Zene Ünnepe: városonként még egy meghívott

Megvannak a Zene Ünnepe pályázat nyertesei: Bukarestben a Djabe, Párizsban DJ Bootsie, Varsóban pedig a Babám zenekar léphet fel a nyáron.

Bukarest, Párizs és Varsó választott! A 2010-es Zene Ünnepe pályázati kiírásra 109 jelentkezés érkezett, egy része hazánkban már jól ismert zenekaroktól. A külföldi kulturális intézetek a számos nívós pályázatot látva elhatározták: városonként még egy zenekart meghívnak, hogy a nyár folyamán helyi fesztiválokon népszerűsítsék a magyar zenét. A résztvevő kulturális intézetek törekedtek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program népszerűsítésére is. Párizsban például a Goethe Intézettel közös színpadot állítanak a szervezők Pécs és Essen, 2010 másik kulturális fővárosa promotálására.

Bukarestben a Djabe együttes, Párizsban Dj Bootsie, Varsóban pedig a Babám zenekar léphet fel a Zene Ünnepén június 21-én. Ezen felül a párizsi Nyári Éjszakák Fesztiválra, és a Zene Ünnepére meghívást kapott Takáts Eszter dzsesszénekes, a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet pedig Király Martinának biztosít extra, a pályázaton kívüli fellépési lehetőséget. A nyertes zenekarokat 2010. június 19-én a budapesti Gödör Klub, a Zene Ünnepe pályázat hagyományos partnere is fellépteti.

A nyertes együttesek különleges helyszíneken léphetnek föl: Bukarestben a nemrég felavatott Bukaresti Magyar Kulturális Intézet udvara alakul át ideiglenes koncerthelyszínné, Párizsban az egyik legnagyobb nyári művészeti fesztivál, a Foire Saint-Germain színpadán mutatkozhatnak be a francia közönségnek az együttesek a Saint Sulpice téren, Varsó belvárosában pedig egy nemrég épült, ezer főt befogadó amfiteátrumban léphet fel a Babám.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.