Webber megvenné az Abbey Road-i stúdiókat

Andrew Lloyd Webber komolyan érdeklődik az Abbey Road-i stúdiók megvásárlása iránt, a zeneszerző szerint ugyanis létfontosságú a brit zeneipar jövője szempontjából, hogy megmentsék az intézményt, amely a Beatles révén vált híressé.

A Guardian internetes oldalán pénteken megjelent írás emlékeztet arra, hogy a Beatles mellett Andrew Lloyd Webber szerzeményeinek jelentős részét is az Abbey Roadon vették fel.

A világhírű komponista és impresszárió szóvivője felidézte, hogy Andrew Lloyd Webber először 1967-ben, Time Rice-szal közösen készített felvételeket az Abbey Roadon.

"A három nagy stúdióval rendelkező Abbey Road felszereltsége kiváló, s Andrew talán mindenki másnál több zenészt vitt oda lemezt készíteni, mert az intézmény nagyzenekari produkciók rögzítésére is alkalmas" - mondta a szóvivő.
Lloyd Webber azután lépett a potenciális vásárlók körébe, hogy a pénzszűkébe került EMI bejelentette, megválna a stúdióktól. Korábban, anélkül, hogy konkrét vételi szándékát jelezte volna, Paul McCartney kecsegtetett megoldással. Óvatos érdeklődést mutatott a nemzeti emlékhelyek gondozásával foglalkozó National Trust is, amely már a magáénak tudhatja azt a két házat, amelyben McCartney, illetve John Lennon felnőtt.

A kormányzat ígéretet tett arra, hogy soronkívüliséget biztosít a stúdiónak helyet adó 19. századi épület műemlékké nyilvánítását szorgalmazó javaslatnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.