Walt Disney slágerei felnőtteknek

„Gazdám, azt hiszem, még fogalmad sincs, mibe csöppentél” – mondja Dzsini Aladinnak, tökéletesen összefoglalva a We Love Disney-projekt lényegét – minden felnőtt rajzfilmslágereket dúdolgat majd, egész nap. Most még csak azok, akik a rádióból hallottak ízelítőt. Ragályos.

Az első We Love Disney című lemez 2013-ban készült el Franciaországban, ahol óriási sikert aratott. Az ötlet pofonegyszerű: mai sztárok értelmezik újra a legnépszerűbb Disney-mesék legnagyobb slágereit.

A következő évben elkészült az ausztrál kiadás is, idén pedig a Disney úgy döntött, folytatja a franchise-t, immár amerikai művészek bevonásával. Bár borzasztóan könnyen gagyiba csaphatna át az egész, ám meglepően jó hangzások születtek.

Ne-Yo például az Aladdin Dzsinnjének bemutatkozó dalát dolgozta fel, továbbgondolva az eredeti szvinges hangulatot. Igazi jutalomjáték ez. A legizgalmasabbnak egyelőre mégis a Fall out Boy feldolgozása tűnik, amely A dzsungel könyve egyik legviccesebb dalát, az I Wanna Be Like You címűt szabta át.

Ne-Yo és a csodalámpa
Ne-Yo és a csodalámpa
Disney.com

A Lajcsi király dala eredetiben is minden idők egyik legzseniálisabb Disney-slágere, ami ráadásul még magyarul is tökéletes lett. A Fall Out Boy tulajdonképpen semmi mást nem csinált, csak saját stílusára fazonírozta a dalt. Mintha Patrick Stump hangjára írták volna, egyszerűen tökéletes. A lemez további közreműködői között ott van Ariana Grande (a Herkules betétdalával), Jessie J (A kis hableány: Vár rám a föld), és Kacey Musgraves (Mary Poppins: Egy kis mézzel az orvosság is leszalad simán).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.