Vitézy Brüsszelbe megy?

Információink szerint Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lesz a Brüsszeli Magyar Intézet következő igazgatója. Ezt több forrás is megerősítette, noha egyelőre hivatalosan nem kaptunk róla tájékoztatást, csak annyit, még nem zárult le a pályázat, a miniszter döntésére várnak. A kiírás szerint az elbírálás határideje: április 30., azaz kedd.

A Balassi Intézet – amely a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye – pályázati kiírásában azt közölte: az új brüsszeli vezető közszolgálati jogviszonya május 15-én kezdődne, és 2016. májusáig tartana.

Ha Vitézy elhagyja a Budapesti Tavaszi Fesztiválért, valamint az őszi fesztivált váltó Café Budapestért is felelős céget, nagy kérdés, hogy keresnek-e helyette új vezetőt.

Olyan pletykák is keringenek, hogy esetleg a Művészetek Palotája alá vonnák a fesztiválokat, mivel hasonló profilú koncerteket, előadásokat (is) szervez mindkét intézmény. Ez esetben persze az lenne kérdéses, miért vonták össze egy éve a fesztiválközpontot a Budapesti Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft.-vel, valamint a Studio Metropolitana Nonprofit Kft.-vel.

Az összevonás óta ugyanis még a Budapesti Mikulásnapi és Karácsonyi Vásár és a nyári szabadtéri események szervezése is hozzájuk tartozik, valamint minden olyan kulturális esemény, amellyel a fővárosi önkormányzat megbízza őket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.