Visszatérnek az alternatív rockcsillagok

 

A koncertjüket receptre kellene felírni mindenkinek - írták tavaly, a Sziget fesztiválon adott koncertjük után a csapatot méltató kritikák egyikében az Imagine Dragonsról. Napjaink egyik legsikeresebb amerikai alternatív rockcsapata, a Las Vegas-i négyes ősszel kezdődő európai turnéja keretében 2016. január 20-án a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be friss albuma dalait.

Az Imagine Dragons tavaly a Sziget fesztiválon remek koncertet adott, a kedvező kritikák között szerepelt például, hogy "a koncertjüket receptre kellene felírni mindenkinek".

A zenekar 2008-ban alakult Las Vegasban. A 2012-ben megjelent első album, a Night Visions (rajta a Radioactive-vel, az It's Time-mal, a Demonsszal és az On the Top of the Worlddel) 2. lett az amerikai és az angol slágerlistán, a Billboard év végi listáján pedig a legjobb rockprodukciónak választották. Az idén februárban kijött második lemez, a Smoke + Mirrors (a nagy rádióbarát sláger az I Bet My Life) Amerikában és az Egyesült Királyságban is felkúszott a listák élére. A csapat Grammy-díjat kapott a legjobb rockelőadás kategóriában, a Billboard Music Awardsból pedig ötöt is begyűjtött.

Az együttesben napjainkra csak egy alapító tag, az énekes Dan Reynolds maradt, gitáron Wayne Sermon, basszusgitáron Ben McKee, a dobokon Daniel Platzman játszik. Az Imagine Dragons mostanra több mint 24 millió kislemezt és 6 millió albumot adott el világszerte.

Tavaly januárban a European Festival Awards díját is megkapta a zenekar; az elismerést a Sziget fesztivál akkori programigazgatója, Szép Fruzsina adta át az év befutója kategória nyertesének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.