Visszatér a kormányzó Terminátor

Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába: a kaliforniai kormányzói posztról nemrég távozott egykori Terminátor-sztár Twitterén jelentette be, hogy újabb szerepekre vágyik.

"Barátaim a Creative Artists Agency színészügynökségtől hét éve kérdezik, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma zöld utat adtam nekik" - fogalmazott üzenetében.

A 63 esztendős színész két hivatali terminus után januárban adta át a helyét Kalifornia új kormányzójának. Azóta vége-hossza nem volt a találgatásoknak, vajon politikai karrierjét folytatja, vagy ismét a filmvásznat választja.
Akciósztárként a nyolcvanas-kilencvenes években virágzó filmes karrierje az ezredfordulóra kissé kifulladt: Ítéletnap (1999), A hatodik napon (2000) és Az igazság nevében (2002) című produkciói közül egyik sem érte el a százmillió dolláros átütő sikert az észak-amerikai mozikasszáknál. A népszerű Terminátor-sorozat utolsó darabja, A gépek lázadása azonban 2003-ban ismét minden Schwarzenegger-rajongót beültetett a moziba.

Kormányzósága alatt, az utóbbi hét évben csupán kisebb szerepekben tűnt fel a filmvásznon: legutóbb Sylvester Stallone The Expendables - A feláldozhatók című akciófilmjében vállalt néhány mondatot a régi szép idők emlékére.
Hollywoodból napjainkra eltűntek a régi vágású, izmos és szófukar akcióhősök. A műfaj új nemzedékét manapság többek között a Bourne-akcióthrillerek címszereplője, Matt Damon képviseli.

 

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.