Visszakapják a jegy árát a Jackson-show panaszosai

Számos elégedetlen néző feljelentése alapján csalás gyanújával nyomozást rendelt el a BRFK XIV. kerületi kapitánysága az egymást követő két napon is botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncert ügyében, egyelőre ismeretlen tettesek ellen - tájékoztatta lapunkat Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A show azért fulladt botrányba, mert kiderült, hogy a produkciót népszerűsítő plakátokon az állt: Michael Jackson zenészei és azok a táncosok adnak majd műsort, akikkel Jackson - közvetlenül a halála előtt - a nagy világkörüli turnéjára készült, a színpadon ezzel szemben „táncolni, énekelni alig tudó amatőrök" léptek fel. Vasárnap a közönség a színpadi produkciónál lényegesen többre értékelte egy néző produkcióját, aki egyszerűen letáncolta a show szereplőit a színpadról.

A koncertet szervező cégről eközben az a hír látott napvilágot, hogy felszámolás alatt áll, így nem is szervezhetett volna efféle produkciót. Ráadásul egyelőre az is kérdéses, visszakapják-e a jegyük árát a műsorral elégedetlen nézők.

Jukebox: Minket is átvert a német producer iroda

- Nem történt bűncselekmény, hiszen a koncertet a Jukebox Koncertszervező Kft. megtartotta - összegezte a botrányba fulladt két budapesti Michael Jackson emlékkoncert szervezőinek véleményét Hegedűs László ügyvéd, a kft. jogi képviselője kedden lapunknak adott rövid nyilatkozatában.

Felvetésükre, miszerint a plakátokon hirdetett programmal ellentétben a közönség nem Michael Jackson táncosait és zenekarát láthatta a színpadod, Hegedűs a produkciós iroda nevében azt mondta: a Jukebox Kft-t és becsapta a német produkciós iroda, amely a produkciót Magyarországra eladta.

Ennek ellenére a cég kész kártalanítani azokat, akiket akarata ellenére megtévesztette. Hegedűs László azt mondta: a Jukebox minden lehetséges jogi lépést meg tesz majd Németországban az őt kínos helyzetbe hozó céggel szemben. Büntetőfeljelentést azonban nem tesznek ellene, mert szerintük a német fél sem követett el bűncselekményt. A produkció álláspontja szerint az a tény, hogy a hirdetéseikben közöltekkel ellentétben mégsem Jackson eredeti zenekara és táncosai léptek fel, legfeljebb rosszteljesítésnek minősíthet, csalásnak semmiképpen.

A botrány kirobbanását követően az üggyel összefüggésben a Jukebox Kft. - írásban és élőszóban egyaránt - arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítsanak minden olyan fogyasztót, aki elégedetlen volt az általuk szervezett, hétvégi koncerttel, és igényét bejelenti náluk.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A cég az info@danubiusmusic.com e-mail címre várja a fogyasztói bejelentéseket, majd maximum 48 órán belül válaszol minden megkeresésre, és tájékoztatja a fogyasztókat a kártalanítás pontos módjáról és menetéről (ehhez alapvetően az eredeti jegyet kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére - 1134 Budapest, Hollán Ernő u. 10., a fenti e-mail címre pedig eljuttatni azokat a banki adatokat, amelyek a vételár visszafizetéséhez szükségesek) - olvasható az OFE közleményében.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.