Virtuózok a Margitszigeten

Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol augusztus 22-én a Chico & The Gypsies világzenei koncertje várja a közönséget.
Az augusztus 20-i program minden évben a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt eseménye, az idén a Virtuózok tehetségkutató versenyen fellépett legtehetségesebb gyerekekkel együtt köszöntik az államalapítás ünnepét - mondta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Az eseményre meghívták Alexander Rybak norvég énekest, hegedűművészt is, a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztesét és Miklósa Erika operaénekest, a Virtuózok című műsor egyik zsűritagját. A nemzeti ünnep alkalmából megrendezett koncerten magyar szerzők műveinek részletei is elhangzanak, Miklósa Erika például operaáriákat, dalokat ad elő, és együtt énekel a Virtuózok tehetségeivel is néhány közös számban.

Az Örömünnep címmel meghirdetett koncert este 20 órakor kezdődik, de az ünnepi hangulat megalapozására már egy órával korábban zenével várják a vendégeket a Víztorony udvarán, ahol a kilátó és a kiállítások is látogathatók. A koncert szünetében élőben közvetítik a tűzijátékot: a közönség óriási kivetítőn nézheti végig az eseményt.

A koncerten színpadra lép a Virtuózok című műsor minden döntőse: Gyöngyösi Ivett, Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Sándor Zoltán, Demeniv Mihály, Tóth Bettina, Szauer Bianka, Foki Dániel, Rigó Ronald. Közreműködik Szlama László és a Hegyvidéki Solti György Zenekar. A est rendezője Aczél András, a karmester Bolyki Zoltán.

Augusztus 22-én, szombaton 20 órától a Gipsy Kings alapítójának zenekara, a Chico & The Gypsies világzenei nagykoncertje várja a vendégeket a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.