Vígnap a Vígszínházban

Ezen a héten szombaton ismét nyílt napot tart a Vígszínház. Déltől a Ditrói Mór utcában és a színház épületén belül több helyszínen is változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Szombaton rendezik meg a Vígszínház évadnyitó nyíltnapját, a Vígnapot. A programsorozat délben a Ditrói Mór sétálóutca ünnepélyes átadásával kezdődik, ahol ezt követően ünnepélyes faültetésre is sor kerül. Ezután több programon is részt vehetnek az érdeklődők, kipróbálhatják a lufihajtogatást és az arcfestést is. Az épületben fél egytől kezdődik a vígasság, a színház művészei vezetik körbe a résztvevőket a Vigtour keretében, akik így a pincétől a padlásig betekinthetnek a kulisszák mögé. A csoportok ötpercenként indulnak.

Akit a színpadtechnika érdekel, fél egytől Eszenyi Enikő vezetésével járhatja körbe a nagyszínpadot. Meg lehet tekinteni egy próbát is, Erdős Virág Kalocsa című darabját próbálják a tagok a házi színpadon. Eközben az emeleten a Ványa bácsiról beszélgetnek a színművészek Marton László rendezővel, ezután pedig a Mikve című darab kerül terítékre. Koradélután a nagyszínpadon részletek hallhatók Varró Dániel és Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című új zenés darabjából.

A Fotósarokban a látogatók kipróbálhatják a színház sminkesei és fodrászai segítségével, hogy milyen lehet egy-egy kedvenc hős szerepébe bújni. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: egésznap játszóház várja a gyerekeket. A Vígnapra látogatók délután, a program záróeseményeként a társulat tagjai által készített Vígsütiket is megkóstolhatják a színház Előcsarnokában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.