Amikor nyáron a sört a sörhiány váltotta

A Képmentő-sorozat fotóiból és a hozzájuk csatolt írásokból szerkesztett második Képszabadság-kötetünk temérdek nélkülözhetetlen információval szolgál mindazoknak, akik nem vagy hézagosan rendelkeznek saját élményekkel a Kádár-korszak hétköznapjait illetően.

Tudják például, hol gyártották a hetvenes évek legdivatosabb női fürdőruháit? Beszédes véletlen, hogy épp a felszabadulásról elnevezett Április 4. Kisipari Termelő Szövetkezetben. És azt tudják, hogy mi a strandpongyola? Egy olyan ruhadarab, amelynek viselését a hatvanas évek divattanácsadói melegen – és melegben is – ajánlották, ellentétben például a tréningruhával, amelyről úgy vélekedtek, jó ízlésű ember valóban csak a tréninghez ölti föl, de nem sétálgat benne az utcán.

„Ha végre itt a nyár...” című kötetünkből emellett azt is megtudhatják, hogyan váltotta fel minden nyáron a boltokban a sört a sörhiány; miként jelentett egy lázadó szellemű őrsvezető az úttörőtáborban, s hogy hová repült a magyar eper. A könyv 990 forintért kapható az újságosoknál és az Alexandra üzleteiben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.