Vásznon is röhejesek a kormányok

Az Egyesült Államok altestvezérelt külügyminiszterét egy luxus-callgirl alól kell a titkárnőjének kirángatnia a világ sorsát eldöntő szigorúan titkos értekezletre.

De még ott is azon jár az esze, hogyan cserkészhetné be a problémát felvázoló fiatal asszisztenst, miközben az ország atomarzenálját jó eséllyel egy őrült tábornok kezére juttatják a pakisztáni zavargások miatt. Kétségünk sem férhet hozzá, ez jó film lesz. A gondosan előkészített hagyományos, atom- és poénbombák közepette jól fogunk szórakozni az HBO saját gyártású új sorozatán.

Aki nyugodtan akar aludni, ne firtassa a törvények hátterét
Aki nyugodtan akar aludni, ne firtassa a törvények hátterét
HBO

A világ sora – ez már az első rész után sejthető volt – a szexmániás miniszter mellett egy finoman szólva is ügyefogyott iszlámábádi amerikai diplomata és egy serkentőszerekkel bizniszelő, ám azokat olykor – repülés közben – kemény drogokkal keverő pilóta kezében van. Egészen addig a hasunkat fogjuk a röhögéstől, amíg elő nem kerül egy biztonságpolitikai szakértő, bár ő – legnagyobb sajnálatunkra – a filmben nem kapott szerepet.

Nógrádi Györgyöt csak a sajtóbemutatóra hívták meg, ahol rövid előadása végén a tízes skálán kilencest adott a film valóságtartalmára, és elmondta, hogy amit látni fogunk, az nagyjából a való világban is úgy szokott történni. Jó, a páncélozott amerikai követségi autók ablakát egy féltéglával nem lehet betörni, és vélhetően az USA külügyminisztere sem szexfüggő. Bár a CIA volt igazgatója a nőügyeibe bukott bele, szóval bármi megeshet. Egyebekben a diplomácia, a kormányok döntései nagyjából éppen olyanok, mint a filmen. Röhejesek. Meglehet, ezért van a világ krízisben.

Krízisben - The Brink
Főszerepben: Tim Robbins, Jack Black és Pablo Schreiber

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.