Vasárnap indul a gyerekdzsesszmaraton

Budapest egyre inkább kezd dzsesszfővárossá alakulni – annyi különböző műfajú dzsesszformáció játszik a belváros számos szórakozóhelyén, mint Európa kevés fővárosában. A folytatás záloga lehet az, hogy zeneiskolák is elkezdtek dzsesszt tanítani. Élen jár ebben a terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskola: 2013. május 26-án 14 órától megrendezi a zenét tanuló ifjúság I. FŐVÁROSI JAZZ FESZTIVÁL-ját az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben. Dzsesszt játszanak tehát fiatalok, fiataloknak – és mindenkinek. A fesztivál fényét emeli virtuóz játékával két kiváló dzsesszmuzsikus, Borbély Mihály és Oláh Kálmán.

A fesztiválra bármely ifjúsági formáció nevezhetett bármilyen műsorral, és kitűnő megmutatkozási lehetőséget kínál zenét tanuló fiatalok számára dzsessz és más műfajokban. Ma még lehet nevezni e-mailben itt, illetve telefonon (06 30 856-3579).

Május 26-án, vasárnap 14.00 órától pedig indul a nagy gyerekdzsesszmaraton az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér színpadán (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

A fesztivál ideje alatt két kiváló dzsesszmuzsikus, Borbély Mihály és Oláh Kálmán tart bemutató koncertet.

A start 14 órakor lesz egy gyakorlott "gyerek jazz együttes" fellépésével. A Máthé Evelin Quartet tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessztanszakának hallgatói, egykori zeneiskolások (Máthé Evelin – ének, Balogh Tamás – zongora, Paczári Viktor – basszusgitár, Serei Dániel – dob.)

Gyerekdalok feldolgozásaival, ismert mesék zenéivel és dzsessz-sztenderdekkel mutatják meg a dzsessz műfajon belüli különböző stílusirányzatokat, játékos gyakorlatokkal hívják fel a kicsik és a nagyok figyelmét a stílus jellemzőire. A zenekar rendszeres fellépője a Művészetek Palotája Cifra Palota gyermek programjának, illetve több iskolában, gimnáziumban tartottak már előadást és koncertet.

Az eseményt a Nemzeti Tehetség Program (NTP-MSV) támogatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.