Vasárnap Budapesten játszik a Megadeth

Kilenc év után újra Budapesten koncertezik a thrash metal egyik zászlóvivője: június 20-án az amerikai Megadeth lesz a Petőfi Csarnok vendége. Dave Mustaine-ék valószínűleg a teljes Rust In Peace-t lenyomják majd.

Húsz éve jelent meg a legendás Rust In Peace című Megadeth korong. A jubileum alkalmából, meg amúgy is, vasárnap várhatóan az egész lemezt lenyomják majd MegaDave-ék. A minden idők legjobb heavy metal anyagai között számon tartott Rust In Peace-ből csak Amerikában több mint 1,1 milliót adtak el. Világstatisztikák nem állnak rendelkezésünkre, de nem is kellenek: nagy számok nélkül is tudható, hogy nem tizenkilencre húz lapot, aki a hétvégén elmegy a PeCsába. Ha mégis rizikónak érzi, megnyugtatjuk: fixre kijön a 21.

Dave Mustain és társai ismét Budapesten

S hogy miért? Hát, például mert az alapító tag Dave Ellefson is visszatért a Megadeth soraiba - talán ez is volt az apropója, hogy újra elővették a Rust In Peace-t. Mindenesetre garantált, hogy hangos, energikus zúzásnak lehet tanúja, aki a Városligetbe tervezi a vasárnap estét. Bár a Megadeth majdnem három évtizede működik (a Metallica alapítója, Dave Mustaine hozta össze még 1983-ban, miután első bandájából kirúgták), senki ne rockpapákra várjon: a banda a zenei sajtó szerint újra ereje teljében viszi szét a házat.

Vasárnap este nemcsak a „nagyok" játszanak: a hangulat megalapozása a DevilDriver és a 3 Inches Of Blood feladata lesz majd. A rockerek a karitatív hajlamaikról is tanúbizonyságot tehetnek: a szervezők a helysznen adománygyűjtést folytatnak majd az árvízkárosultak megsegítésére. A belépő amúgy 8900 forintba kerül.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.