Városligeti cirkuszparádé szombaton

A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden évben, április harmadik szombatján tartják a cirkusz világnapját azzal a céllal, hogy a cirkuszbarátok rendkívüli cirkuszélményekkel gazdagodhassanak, bepillantást nyerhessenek a cirkuszművészet közönség elől elzárt világába.
Idén április 18-án, szombaton a Fővárosi Nagycirkusz újra feleleveníti a cirkuszparádék 19. századba visszanyúló, Amerikából induló hagyományait. E tradíció szerint a városba érkező vándorcirkuszi társulatok díszes menetben vonulnak végig az utcákon.

Szombaton fél kettőkor a Fővárosi Nagycirkusz elől indul az utóbbi években hatalmas közönségsikerrel megrendezett városligeti Cirkuszparádé. A színes, látványos eseményen felvonulnak kosztümös artisták, lovas huszárok, mazsorett lányok, brazil szamba táncosok, különleges monster truck és oldtimer autók, gólyalábasok, valamint a Circussimo! című új műsor teljes társulata. Látható lesz Pintér Tibor és a Lovasszínház társulata, akik a klasszikus cirkuszi időket idéző pazar hintón adják elő produkcióikat. A menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé.

A Nemzetközi Cirkuszszövetség erre a napra hirdette meg a „Cirkusz Selfie Napot". Az akció célja, hogy minél több cirkuszrajongó készítsen magáról, barátairól bohócorros fotót. A kezdeményezéshez természetesen a Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozik, melynek épülete előtt fél tizenegytől látható lesz a Szölöskislaki Artista Iskola bemutatója a felvonulást követően pedig fél háromtól egyéb színpadi programok. Fellép a Feeling Mazsorett Tánccsoport, valamint a Baross Imre Artistaképző diákjai.

A Fővárosi Nagycirkusz vezetői azt mondják, csak akkor változhat a program, ha nagyon mostohára fordulna az időjárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.