Vándorútra indulhatna a Sziget Rubik-épülete

A Sziget egyik új helyszíne volt a logikai játékok sátra mellett felállított Rubik sziget, ami az idén negyvenéves Rubik-kockát népszerűsítette.
A helyszínt hat konténerből és egy vázszerkezetből állították össze, egész ötletesen, és bár az épület formája inkább tégla lett, mint kocka, a festéséről rögtön a játék juthatott a látogatók eszébe. A hat konténer közül kettőt lefoglalt a földszinti kocsma, a több négyben pedig négyféle módon borultak le az egyik legsikeresebb magyar találmány előtt.

Rögtön az elsőben például azzal, hogy más híres, és a hétköznapokban elterjedt magyar találmányokkal (például gyufa, golyóstoll) szerepeltették együtt, minden találmányt egy-egy portréfotón elhelyezve, olyan arcokkal, akik akár a Szigeten is előfordulhatnak.

Egy konténerben filmvetítés kapott helyet (régi reklámok és dokumentumfilmek, illetve egy kertévés anyag), egyben inkább kicsiknek való kreatív foglalkoztatósarok, az utolsóban pedig kockakirakó bajnokok,

Közben a helyszín aljában folyamatosan mentek a bemutatók és versenyek. A többnapos megmérettetést végül a magyar származású, tízéves Robert Alexander Antal nyerte 22,48 másodperccel.

A projekt kreatív vezetője, Radnai Péter szerint az épületet el lehetne vinni az ország már pontjaira, más rendezvényekre is, akár egy vándorkiállítást csinálni. A távlati cél – írja az Index – a magyar kreativitást ünneplő budapesti központnak a megépítése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.