Valóság és a szerek az Operában

Tzennyolc éven felülieknek szól az Opera LateNight sorozata, amelynek két új darabja az egzotikus Keletre viszi közönségét Székely Kriszta és Viktor Balázs rendezésében.
A Zeneakadémia Solti György Kamaratermében mutatják be ma este kilenckor a két francia művet: Saint-Saëns-tól A sárga hercegnőt és Bizet-től a Dzsamilét. Mindkettőt Köteles Géza vezényli A Japán és Egyiptom világát bemutató nem szokványos operai történetben a drogfüggőség és az elvágyódás a fiatalok számára is megfogható, a valóság és a szerek hatására létrejött álomvilág megjelenítése különösen inspiráló volt az alkotóknak. Saint-Saëns első operáinak egyikében Szemere Zita, Balczó Péter és Apáti Bence látható.

Egyiptomba utazik a FrenchLateNight közönsége Bizet-művel. Az előadást Viktor Balázs rendezi, aki tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor színészosztályában, rendezőként pedig Szophoklész Philoktétész című darabjával debütált.

Az előadás két főszerepét Boncsér Gergely és Kálnay Zsófia énekli. A két opera február 21-én, valamint március 6-án és 7-én is látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.