Üzenetek Tereskova testén

Nagy Kriszta x-T, ismertebb nevén Tereskova, 32 fotóprintet állított ki a Liget Galériában. Az Úgy szeretnék beszélni veled, mint férfi a férfival (FEMINIZMUS 2015) című kiállítás képein az üzenet médiumaként meztelen testét használta. Eredetileg egy naplórajzait bemutató kiállításra készült, de, ahogy Nagy Kriszta x-T a megnyitón fogalmazott: „közben történt valami: egyfajta új médiumot találtam magamnak arra, hogy játsszak."
Liget Galéria

Előbb a Facebook oldalain kezdett rövidebb szövegeket, gondolatmorzsákat, üzeneteket küldözgetni, ahogy talányosan mondta: bizonyos fiúknak, majd a saját testére kezdett szövegeket írni. „Egy olyan csávónak kezdtem el küldeni ezeket az üzeneteket, aki imádta a testemet és azt akartam, hogy lássa a testemet, és fájjon neki a hiánya. (...) Az ő szerelmes leveleit írogattam föl a testemre, azért, hogy szembesítsem őt azzal, hogy mi az a szerelem, amit megfogalmazott irántam."

Liget Galéria

Aztán Nagy Kriszta x-T szerint a feminizmus irányába kanyarodott ez a szokatlan üzenetgyűjtemény. Arról, „hogy a feminizmus következtében kialakult, és már létező szabad nő, hogyan tud a tehetségének, a szakmájának és a vágyainak megfelelni, és egy teljesen újfajta nőtípust megteremteni(...)", aki azonban így el is veszíti a férfit. Viszont a július 16-ig látható kiállítás képei abban segítenek, hogy a látogatók ezen elgondolkozzanak, az egymást elveszített férfiak és nők pedig ismét egymásra találjanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.