Oleg Zsukovszkij a nyírbátori utcaszínházi fesztiválon

Pénteken délután karnevállal veszi kezdetét a három napos Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál Nyírbátorban, a résztvevők látványos utcai menete a fesztivál régi helyszínétől, a Papok-rétjétől indul a városközponton át, az új helyszínig, az átépített várkastélyig. Az egyórás felvonulást követően indulnak az előadások, amelyek mindhárom napon a hajnali órákban fejeződnek be.

Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál kezdődik pénteken Nyírbátorban; a tizenhetedik alkalommal megrendezendő háromnapos eseményre a hazai fellépők mellett Belgiumból, Lengyelországból, Oroszországból és Romániából érkeznek művészek - közölte Dózsa György, a rendező Szárnyas Sárkány Kulturális Szolgáltató Egyéni Cég ügyvezető-igazgatója kedden az MTI-vel.

Vendég lesz Nyírbátorban például a világhírű Oleg Zsukovszkij, valamint a lengyel Teatr Vegajty, illetve a 70 éves Szabados György, akinek a tiszteletére tanítványai és nagy nevű zenésztársai adnak ünnepi koncertet a fesztivál keretében - mondta a főszervező.

Hozzátette: a programban műfaji újdonságokat, így néptánc-, vers-, liturgikus drámai és koncertszínházi előadásokat is láthatnak a művészetkedvelők, továbbá közép-európai folklórtalálkozónak, valamint a "kultúra nomádjai" összejövetelének is helyszíne lesz a kisváros.

Dózsa György a programból kiemelte még az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház Perseus királyfi című előadását, a Fitos Dezső Táncszínház Fekete malom című ősbemutatóját, illetve a PG Csoport fesztiválzáró koncertjét.

Szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10 órakor kezdődik a program, s a zárónapon a hagyományos sárkányégetést 22 órakor tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.