Utcára kerül Faludy György hagyatéka?

A Blikk számolt be arról, hogy veszni látszik Faludy György költő özvegye, Faludy Fanny terve, mely szerint létrehoz egy Faludy emlékmúzeumot. A kilenc éve, 96 éves korában elhunyt költő hagyatékát (személyes tárgyait, kéziratait, értékes könyveit) felesége eddig egy IX. kerületi helyiségben tárolta, amelyet a Faludy Alapítvány számlájáról 12 millió forintért újíttatott fel. Mindeközben vitte a pénzt a havi bérleti díj és a rezsiköltség is, de mivel ezt már nem tudta fizetni, tetemes adósság, 9,5 millió forint halmozódott fel.

Faludy Fanny szerint az általa tervezett múzeum már csak akkor nyithat meg, ha talál egy irodalmat kedvelő mecénást, aki felkarolja a tervet. Ő ugyanis anyagilag tönkrement, a felhalmozódott adósságok miatt az önkormányzat pedig felszólította: hagyja el a helyiséget.

Faludy Fanny jelenleg egy 40 négyzetméteres panellakásban él, amit tudott, odamenekített, de rengeteg relikviának még nincsen helye, így azok akár az utcára kerülhetnek. Az asszony a költőgéniusz utolsó kéziratait, személyes tárgyait, az államra hagyott vagyont érő könyvtárából megmaradt köteteit, különleges emlékeit, bútorait akarta közkinccsé tenni egy kulturális galériában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.