Ünnepel a Nemzet Könyvtára

Ingyen-rendezvényekkel várja az érdeklődőket hétfőn a fennállásának 211. évfordulóját ünneplő Országos Széchényi Könyvtár.

A nemzeti könyvtár immár 211 éve a magyar kulturális örökség őrzője. Minden év novemberében az alapítási ünnepen emlékezik meg a hazafias érzésű, felvilágosult mágnásról, gróf Széchényi Ferencről. Az OSZK vallja: alapítójukszellemiségét akkor tartja életben, ha hozzáférhetővé teszi a rábízott értékeket a lehető legtöbb formában – legyen ez helyben használat, távoli elérés, kiállítás, formális vagy informális képzés, múzeumpedagógia vagy bármilyen más rendezvény. November 25-én sokrétű és sokszínű tevékenységéből – tudományos ülésszaktól a kiállításmegnyitókig, tárlatvezetésektől, körsétáktól a történet-maratonig, – ad ízelítőt az olvasók, látogatók, illetve egykori és jelenlegi kollégái számára.

A Széchényi emléknapon a Törzsgyűjtemény olvasótermei 9 és 20 óra között lesznek nyitva, szolgáltatásai a hétköznapi nyitva tartás szerint működnek.

25-én három programmal várják az érdeklődőket, melyet éjfélig lehet látogatni:

- A könyv, amit senki sem olvasott - Egy királygyilkosság anatómiája - Ransanus és a sárkány - ízelítő Farkas Gábor Farkas (a Régi Nyomtatványok Tárának vezetője) történet-maratonjából

- "A tekintet érintése" - Mészáros Géza festőművész retrospektív kiállítása

- "Acél-Mű. Ózd 1987-2012." - Benkő Imre fotóművész kiállítása.

Az OSZK beiratkozási akciót hirdet: 50% kedvezményt az éves bérlet árából! (A kedvezmény a kártyadíjra nem vonatkozik.) A programok és kiállítások díjmentesen – az olvasótermek ingyenes napijeggyel – látogathatók.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.