Újra lesz művészet a völgyben

Idén is megnyílik a Művészetek Völgye: július 26. és augusztus 5. között számos programot rendeznek Kapolcson és három másik településen - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Márta István fesztiváligazgató.

Elmondta: Kapolcs lesz a fesztiválfalu, emellett Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend is kapcsolódik rendezvényekkel a Művészetek Völgyéhez. Hozzátette: a falusi porták udvaraiban idén is elsősorban családi programokat tartanak, jelen lesz Palya Bea, Földes László Hobó, emellett lesz dzsessz és irodalmi udvar is.

A Művészetek Völgye udvarainak az a különlegessége, hogy a közönség nem csupán néhány órára találkozik, hanem 10 napig együtt él, lélegzik a művészekkel - fogalmazott a fesztiváligazgató. Hozzáfűzte: esténként a fiatalabbaknak, egyetemistáknak kínálnak programokat a Művészetek Völgyében.

Márta István információi szerint a fesztivál pályázatát valószínűleg támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és az is valószínű, hogy a fesztivál felkerül a garantáltan támogatott fesztiválok listájára, vagyis több éven át támogatásban részesül.

"Ez azért fontos, mert biztos alapról kezdhetnénk a fesztivál szervezését, a szponzorok és támogatók bevonását" - mondta a fesztiváligazgató. Hozzátette: a hagyományokhoz híven a kulturális programok mellett Kapolcs fejlesztésével és a térség kulturális turizmusával is foglalkoznak a fesztivál alatt.

"Olyan 10 napos életélményt szeretnénk nyújtani a gyerekeknek, egyetemistáknak, fiataloknak, fiatal nyugdíjasoknak, amelyek alapját az elmúlt 22 esztendő tradíciói adják, s amelyen generációk nőttek föl" - mondta.

A XXIII. Művészetek Völgye idén megújult honlappal jelentkezik, amely várhatóan június közepén indul el.

Kapolcs
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.