Újra kiírták a Természettudományi igazgatói pályázatát

Megjelent a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pályázata, melyet az emberi erőforrások minisztere írt ki június 4-én. Pályázni 2013. július 4-ig lehet.

A Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatójának, dr. Matskási Istvánnak a főigazgatói megbízása 2013. február 20-án lejárt. 2013. február 18-án jelent meg az új kiírás, a pályázatokat 2013. március 20-ig lehetett benyújtani. A megadott határidőig 2 fő nyújtott be érvényes pályázatot a főigazgatói feladatkör ellátására. A leadott pályamunkák és a személyes meghallgatás alapján Halász János kultúráért felelős államtitkár a pályázat eredménytelenítését és új pályázat kiírását javasolta az emberi erőforrások miniszterének, mivel a beérkezett pályázatok nem tükrözték kellőképpen a tárca intézményfejlesztési koncepcióját.

A miniszter a javaslatnak megfelelően új pályázatot írt ki, mely a mai napon megjelent. A pályázatokat július 4-ig lehet benyújtani, amelyeket egy legalább öttagú szakmai bizottság bírál el 30 napon belül. A miniszter a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve dönt az új főigazgató személyéről, akinek mandátuma 5 évre szól. Ha a pályázat eredménytelen, 90 napon belül meg kell ismételni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.