Újra látható az InTimE az Átriumban

Másfél év után újra látható a Frenák Pál Társulat InTimE című előadása az Átrium-Film Színházban: a darabot szerdán, a tánc világnapján nézhetik meg az érdeklődők.    
Vörös rózsákkal teleszórt tiszta fehér tánctér és koromfekete falak: ebben a térben találkoznak, fonódnak össze vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott, botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák, egy emblematikus vörös kanapé mellett, körül és mögött - olvasható a társulat által az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

Frenák Pál InTimE című koreográfiáját 2008 decemberében láthatta először a közönség, a bemutató óta eltelt hét évben a produkció a hazai és a nemzetközi táncszcénát is meghódította. 
    A premier óta járt már többek között Franciaországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Dániában, Romániában, Litvániában és Belgiumban is. 

A darab 2012 tavaszától új szereposztásban látható: a produkció a Cirque du Soleil kötelékében is dolgozó táncossal, Feicht Zoltánnal és a fiatal tehetséggel, Vasas Erikával egészült ki, 2015-ben egy szóló erejéig csatlakozik a csapathoz a társulat legújabb tagja, a Kubai Kortárs Balett korábbi szólistája, Yosmell Calderón Mejías is. A produkció másfél év után tér vissza az Átrium-Film Színházba. 

Frenák Pál a hazai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. 

Koreográfusi, alkotói munkája mellett rendszeresen ad szakmai workshopokat, a társulattal beavató előadásokat tart középiskolások számára, közönségtalálkozókon és szakmai beszélgetéseken vesz részt, nagy hangsúlyt helyezve a más művészeti ágakkal és a közönséggel fenntartott folyamatos párbeszédre. A legismertebb európai kortárs zeneszerzőkkel dolgozik együtt. Koreográfiáihoz zenét komponált többek között Kurtág György, Patrick Schneider, Francois Donato, Fred Bigot és Fabrice Planquette is.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.