Budapestre is jön az Eagles of Death Metal

Visszatértek Párizsba és önálló koncertjükkel jelképesen és ténylegesen is folytatják a novemberi terrortámadás miatt félbeszakadt turnéjukat az Eagles Of Death Metal zenakar tagjai. A csapatot a budapesti közönség is láthatja február 20-án szombaton, mert elmaradt budapesti fellépésüket is pótolják az Akváriumban – írja a hvg.hu.

"Jó estét, Párizs, mi készen állunk" - így köszöntötte a közönséget a koncert elején Jesse Hughes, aki zenekarával először adott önálló koncertet azok után Párizsban, hogy novemberben terroristák kilencven embert megöltek a fellépésük alatt. Ugyan a U2 vendégeként egyszer már visszatért Párizsba a novemberi súlyos terrortámadás után az Eagles Of Death Metal (EODM), de február 16-ai fellépésük volt az első önálló koncertjük a vérengzés óta.

Jesse Hughes és zenekara ezúttal a még mindig zárva tartó Bataclan helyett az Olympia koncerttermében adott koncertet, ahova ingyen mehettek el a tragédia túlélői. A zenekarral tartott az alapítótag Josh Homme, a Queens of The Stone Age frontembere is, aki csak ritka alkalmakkor turnézik a bandával.

A beszámolók és a rajongói felvételek szerint az EODM Jacques Dutronc híres dalát, a Il est cinq heures, Paris s'éveille-t használta intrónak, majd egy Rolling Stones-feldolgozással, a Brown Sugarrel is kedveskedtek a párizsi közönségnek. A koncert teljes bevételét a tragédia túlélői számára ajánlották fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.