Újabb díjat kapott lapunk fotósa

Újabb rangos elismerést kapott a Népszabadság fotóriportere. Móricz-Sabján Simon az amerikai National Press Photographers Association's (NPPA) Best Of Photojournalism fotópályázatán nyert Honorable Mention díjat "Sárvidék" című fotósorozatával.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az NPPA Best of Photojournalism a World Press Photo és POYi mellett az egyik legelismertebb nemzetközi sajtófotó pályázat, az érintett kategória pedig minden évben teret ad a hosszabb ideig készülő, elsősorban társadalmi helyzetekkel foglalkozó sorozatoknak.

Móricz-Sabján Simon már több tekintélyes díjat is elnyert, legutóbb Munkácsi Márton-díjjal jutalmazták a Magyar Sajtófotó Pályázaton. Sárvidék című sorozatával pedig a Pictures of the Year International ( POYi ) fotópályázaton is nyert.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Sárvidék című sorozatom is elsősorban az emberre és környezetére koncentrál. Immár hatodik éve foglalkozom a számos magyar megyét és települést érintő földutakkal, illetve a földutak mentén élő családok gondjaival és a mindennapjaival. A fotóesszé ezen és korábbi díjai pedig nagy segítséget jelentenek abban, hogy minél több emberhez eljussanak az itt élő emberek problémái - monda Móricz-Sabján Simon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.