Új novellaciklus Dragomán honlapján

Mától öt napon át egy új novellaciklust közlök itt. Ez az első darabja. Benne harcosok és békeharcosok – írja Facebook-oldalán Dragomán György író.

Dragomán György új novellaciklusának első része, a Békedal ma reggel óta a honlapján olvasható.

Mint írja: „Wrocvlawban láttam egyszer egy templomot, sokáig készültem írni róla. Évekbe telt, aztán megírtam azt a novellaciklust, aminek ez az első darabja. Ez persze nem az a templom. Valahol Kelet-Európában vagyunk, valamikor egy polgárháború utáni felrobbant világában. Egy könyv is lesz egyszer majd ebből, aminek kivételen a címét is tudom, Srapnel. Az írást az ÉS közölte. "

A József Attila-díjas író legismertebb (harmadik) regényét, a Máglyát 14 nyelvre fordították le, január elején a holland változat jelent meg. Több nemzetközi listán első helyezést ért el, legutóbb az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) könyvkritikusainak szavazati alapján. Itthon is nagy sikert aratott a könyv, amelyet korábban a német és a román kritikusok szintén nagy elismeréssel fogadtak. 2015-ben – egy évvel a Máglya után – Oroszlánkórus című novelláskötete jelent meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.