Túl a harmincon a Kaláka Fesztivál

Július 9. és 11. között ismét a Diósgyőri vár ad otthont a Kaláka Fesztiválnak. A 31. alkalommal megrendezett összejövetelen a hazai és nemzetközi folk- és világzenét játszó ismert előadók lépnek föl.

 

Idén - többek között - ott lesz a Muzsikás, a Firkin, Ferenczi György és a Rackajam, a RotFront, a Régimese, az Occi-Cant, és a Zef, valamint a 41 éves Kaláka Együttes. A program érdekessége, hogy egy - főként - Franciaországban élő népcsoport, az occitánok zenéje is bemutatkozik. A koncerteket népművészeti vásár, kiállítások, filmvetítések, gyerekprogramok és táncházak kísérik.

A hagyományoknak megfelelően szombat délelőtt rendezik a Gyerekfesztivált, amelyen a Kaláka Együttes koncertjét és Écsi Gyöngyi zenés bábelőadását láthatják az érdeklődők. A Gyerekfesztivál belépője ezúttal egy-egy játék, sporteszköz, gyerekeknek szóló könyv, DVD, CD, VHS- vagy magnókazetta, amiket a szervezők Felsőzsolca óvodáinak és iskoláinak juttatnak el.

Miskolc és a Diósgyőri vár mellett Sajóvámos is több programmal várja az érdeklődőket (Szomja György Keleti szél című filmjének vetítése, Duo-koncert és -kiállítás).

A MÁV-START Zrt a Kaláka Fesztiválra utazók számára 33 %-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.