Tripla öröm a Corvin téren

A Hagyományok Háza jubileumi évének egyik záró eseménye egy három estén át tartó, különleges előadás-sorozat lesz: november 2-án, 3-án és 4-én este a Magyar Állami Népi Együttes előadásait Lajkó Félix, Balogh Kálmán és a Szászcsávási Banda koncertjei előzik meg.

Az ünnep velünk kezdődik… szlogen jegyében indította a Hagyományok Háza 10. és a Magyar Állami Népi Együttes 60., jubileumi évét. Az elmúlt hónapok ennek a kettős évfordulónak a méltó megünneplésével teltek.

Magyar Állami Népi Együttes
Magyar Állami Népi Együttes

Az ünnep folytatódikhirdetik a Hagyományok Házában a továbbiakban is fennen: november elején újabb izgalmas eseménysorozatra invitálják az érdeklődő nézőket. November 2-án, 3-án és 4-én műsor- és koncertfolyammal mutatkozik be a Magyar Állami Népi Együttes a felmutatva mindazt a sokszínű és gazdag repertoárt, amely közelmúltját a legmarkánsabban jellemzi. Felmutatva a korszerű folklórértelmezés mindazon útjait, melyek ebben a műhelyben az elmúlt években kikristályosodtak.

Első este a kortárs erényekkel méltán büszkélkedő Bartók-trilógia II. részével, a Labirintussal lép színpadra az Együttes. Ezt követi a társulat legutóbbi bemutatójának, az Álomidőnek a részlete, majd az utolsó nap a tradícióra talán legkézenfekvőbben hivatkozó – a hagyomány, a szülőföld, az identitás elvesztése témakörében megnyilatkozó – Édeskeserű című előadás kerül színre. A táncprodukciókat – a magyar tradicionális, vagy az erre a hagyományra hivatkozó – kiváló zenészek, zenekarok 35-40 perces koncertjei előzik meg. Így a Labirintus előtt Lajkó Félix világhírű hegedűművész, az Álomidő előtt a szintén nemzetközi elismertségnek örvendő Balogh Kálmán cimbalomvirtuóz, végül az Édeskeserű előtt az erdélyi tradicionális népzene talán legzseniálisabb formációja, a Szászcsávási Banda mutatkozik be.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A Szászcsávási Banda

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.