Traktormajális a Hofherr-villa udvarán

Május 1-jén és 2-án rendezik a II. Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Gépmajálist és Kiállítást a híres traktorgyárat alapító Hofherr Mátyás és fia, Hofherr Albert egykori villájának kertjében. Működés közben, korhű ruhákban mutatnak be egy 1913-as Hofherr cséplőgépet is.

Idén a Hofherr traktorgyár működésének 110., Pestszentlőrinc pedig 100. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból rendezik meg május 1-jén és 2-án a II. Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Gépmajális és Kiállítást a trakttorgyár alapító Hofherr Mátyás és fia, Hofherr Albert egykori villájának kertjében, melyben ma az Újtündérkert étterem és cukrászda működik (Bp. XVIII.ker, Gyöngyvirág u. 8.)

Itt kéthelyiséges emlékszoba is található az egykori traktorgyárról. Az beseményen a Hofherr-Dutra Emléktársaság jóvoltából láthatók lesznek Hofherr stabil motorok, Hofherr körmös traktorok, Hofherr kézi munkaeszközök - kukorica morzsoló, répaszeletelő, szecskavágó, Dutra traktorok: D4K, UE28, EU50 változatai és működögépes, restaurált veterán traktorok.

Működés közben, korhű ruhákban mutatnak be egy 1913-as Hoffher cséplőgépet. Lesz konzultációs sátor gyűjtőknek, érdeklődöknek, valamint gépfelvonulás is a környező utcákban

A rendezvény ingyenesen látogatható.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.