Súlyos baleset és jogvita miatt bezár a Magyar Színház

Egy életveszélyes sérüléssel járó hétvégi munkahelyi baleset után február közepéig leáll a Pesti Magyar Színház - jelentette be az intézmény új igazgatója, Zalán János.

A több mint kéthetes technikai szünetet nem a díszletbontás közben, a színházzal szerződésben álló díszletező cég munkatársát ért súlyos baleset, és nem is a még folyamatban lévő munkabiztonsági vizsgálat indokolja, azt az új igazgató saját hatáskörben rendelte el. A leállás idején a régi és az új igazgató közötti átadás-átvétel megtörténhet, az ugyanis egy jogértelmezési vita miatt már jelentős csúszásban van.

Mint Zalán János, a teátrum új vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, bár január elsejétől szól a kinevezése, a személyi adatokat tartalmazó iratokba nem tudott korábban betekinteni, így január 31. helyett csak február közepére tud teljes jogkörrel és minden ismeret birtokában munkához látni.

A következő két hét során minden területet átvizsgál az új igazgató, aki szerint nem véletlenül nem volt nagy versengés a színház igazgatói posztjáért: a Pesti Magyar Színház ugyanis jelenleg egy meglehetősen szerény látogatottságú intézmény, amely alapos változások előtt áll. Zalán János terveiben még a színház névváltoztatása is szerepel, a társulatot érintő esetleges személyi változások azonban csak később, a február közepéig tartó üzemszünet után esedékes elbeszélgetések után derülnek majd ki - tudtuk meg.

A Pesti Magyar Színház a vezetéstechnikai szünetet követően február 13-án pénteken, a Frankenstein premierjével nyit ki. Az összességében háromhetes leállás mindössze 2,5 ezer nézőt érint, akiknek a megvásárolt jegyét visszaváltják, vagy egy későbbi előadásra érvényesítik - igény szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.