Top-les: Mozik nézők nélkül

Betett a jó idő a moziknak, legalábbis a számok ezt mutatják: az április 2. és 5. közötti hétvégén mintegy tizenhárom százalékkal kevesebben mentek moziba, mint egy héttel korábban. Végül is, mennyivel kellemesebb időtöltés most egy habos kávé vagy sör kedvenc vendéglátóipari egységünk teraszán! Bár az is igaz, hogy nemsokára a nyári kánikula elől menekülve ismét vonzó lesz a hűtött moziterem.

Félretéve a klíma-kérdést azonban azt is el kell ismerni, hogy nem túl sok premierfilm jutott a hétre, összesen három, ebből csak egy került fel a legnézettebb művek listájára, a Szörnyek az űrlények ellen című animáció. (A másik két bemutató a Berlin Calling című zenés mozi és az Együtt című Lukas Moodysson dráma volt.) Az, hogy a számos multiplexben 3D-ben vetített, sőt, még IMAX kópián is elérhető rajzfilm csupán bő 22 ezer nézőt szedett össze, döbbenetes. Normál esetben is legalább kétszer ennyi nézővel kellett volna indulnia.

Pedig a Dreamworks legújabb animációja könnyedén vicces darab. Nincs túlbonyolított cselekménye, körülbelül annyi történik benne, mint amit a cím megígér: a Földet a szörnyek megvédik a gonosz űrlényektől. Láttunk már sok ilyet. Azaz csak majdnem ilyet. Szörnyeket önmagukban és inváziós és/vagy pusztító szándékkal űrlényeket már nagyon sok film ábrázolt már, de hogy összeeresszék őket, ritkábban. (Bár, egy-két rettenetes példa erre is akad már, például a Predator versus Alien...) Szerencsénkre most paródiával van dolgunk: a szörnyek között akad egy meteor miatt tizenöt méteresre nőtt háziasszony, egy őrült tudós, aki emberméretű csótánnyá változtatta magát, egy agyatlan zselélény, akit egy chips-üzemben hoztak össze, egy vegyszerek miatt százméteresre nőtt lárva és a jégből kiolvasztott Rovaroszaurusz. Hát igen, ők mentenek meg mindenkit, miközben a hollywoodi zsánerfilmeket is kifigurázzák. Nem is kicsit.

 

Szörnyek az űrlények ellen
Szörnyek az űrlények ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.