Top-les: akciósan szeretjük

Nyertek a férfiak. Csak így tartom elképzelhetőnek, hogy a Halálos iram című akciófilm simán maga mögé utasította a hazánkban legnépszerűbb műfajt, a komédiát: az Egy boltkóros naplójára körülbelül fele annyian ültek be, mint az autós macsók mutatványaira.

A múlt heti gyászos forgalmi adatok után mintegy harmincezerrel többen mentek moziba a húsvéti hétvégén (a hétfő nem számít bele), minden bizonnyal az intenzív sonka- és főtt tojás mérgezést egy kényelmes székben célszerű és praktikus kipihenni. Mindazonáltal, normál esetben azt gondolná az ember, hogy ha moziba visszük a párunkat, akkor minden bizonnyal a vásárlási mániában szenvedő csaj története lesz a nyerő. De az is előfordulhatott, hogy többen meglepték kedvesüket a plázák boltjaiban, mielőtt gyanútlanul beajánlották volna az akciófilmet - ne adj isten otthagyták a boltokban a nőt, amíg ők a haverokkal beültek a filmre.

Ám az is eléggé hihetőnek tűnik, hogy a válság közepén nem vagyunk túlzottan kíváncsiak egy olyan filmre, amelyben betegesen vásárolnak, inkább a felgyülemlett feszültséget vezetjük le, átélve a vásznon látott akciókat. Ha pedig valaki az esztétikai szempontokat is figyelembe veszi, el kell ismerni: a Halálos iramban negyedik folytatása egyáltalán nem rossz (különösen a nézhetetlen harmadik után), Vin Diesel még mindig cool, és jó látni, hogy Paul Walker még nem tűnt el teljesen a süllyesztőben. Az Egy boltkóros naplója meg egyszerűen nem vicces, sőt kifejezetten közhelyes tucatfilm, de még a sablonokat sem sikerült az alkotóknak úgy alkalmazniuk, hogy a "kielégítő" minősítést elérje a produkció.

A hét harmadik toplistás premierje a Dragonball: Evolúció számomra értelmezhetetlen termék, tipikus no comment kategória. Szabó Simon budapesti fiataljainak korrajza pedig épphogy csak lemaradt a listáról. De még minden esélye megvan arra, hogy hosszú távon kultikus művé váljon.

 

Halálos iram
Halálos iram
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.