Többszázan látták első két nap az Aranymúzeumot

Jelentős érdeklődés kísérte a Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum első két bemutatkozó napját, adta hírül az intézmény sajtóreferense.

Több százan tekintették meg a hétvégén debütáló Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumot. A legnagyobb érdeklődésre a gyűjtő tárlatvezetése adott okot, a zsúfolásig telt termekben délelőtt tízkor, délután háromkor és este hatkor mutatta be személyesen legféltettebb kincseit Zelnik István, köztük a világraszóló aranymaszk-gyűjteménye két darabját is.

A két szintet megtöltő ezer aranytárgy között még idén látható egy olyan különleges, feliratos aranyozott ezüst tál, amelyet a gyűjtő hamarosan a Kambodzsai Nemzeti Múzeumnak adományoz. A tál feliratait a világhírű epigráfus, Prof. Dr. Claude Jacques fejtette meg, innen tudjuk, hogy azt VII. Jayavarman khmer uralkodó adományozta a Trilokanátha templomának. Eddig ez az egyetlen ismert ókhmer nyelvű feliratos lemez a világon, amelyet most még három hónapig láthat a nagyérdemű.

Az Aranymúzeum magánrendezvények miatt hétfőn 16 óráig, kedden és szerdán 12 és 16 óra között látogatható, csütörtöktől viszont rendes nyitva tartás mellett üzemel.

Zelnik-gyűjtemény, Aranymúzeum
Zelnik-gyűjtemény, Aranymúzeum
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.