Többmilliós prémium Dörnernek, Eszenyinek

Milliós prémiumot kaptak az önkormányzati cégek vezetői közül többen még a nyári szezon előtt. Az erről szóló képviselő-testületi szavazásokon az ellenzékből is akadt, aki együtt szavazott a Fidesszel. A Hír24 cikkében szerepel: mennyi prémiumot kapott Vitézy Zsófia, Nemcsák Károly, Dörner György vagy Eszenyi Enikő.

A Hír24 az Átlátszó Kimittud rendszerén keresztül összesen 24 önkormányzattól kérte ki (kerületek és főváros) a vezetők 2013-ban kifizetett jutalmait, prémiumait. Bár a hivataloknak megközelítőleg egy hónapjuk volt a válaszadásra, negyedük nem küldte az adatokat.

Rendkívül részletes listát kaptak ugyanakkor a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzattól. Ott a jutalmak, prémiumok összköltsége idén meghaladja a 100 millió forintot.

Mint írják: tavalyi teljesítményéért 2013-ban nemcsak Vitézy Dávid kapott 6 millió forintot a BKK-tól, egy másik állami cégtől féltestvére, Vitézy Zsófia a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjeként kapott 4 millió forintot, egyebek mellett azért, mert „elkészítette az új társaság kulturális-turisztikai marketing koncepcióját (Budapest Kulturális Térképe)”. Tarlós István július 16-án döntött erről, ekkor már köztudott volt, hogy Vitézy Zsófia a brüsszeli magyar intézet vezetőjeként folytatja munkáját. 

A főváros táblázatából – többek között – kiderül, hogy színházigazgatóként Nemcsák Károly idén 3,3 millió forint pluszpénzt kapott, Dörner György 3,7 millió forintot, Eszenyi Enikő pedig 4,3 milliót – írja a Hír24.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.