Több ezren várják az utolsó Alkonyat-film éjféli vetítését

A november 15-én a magyar mozikba kerülő Alkonyat-sorozat befejező epizódjának legelső, éjféli vetítéseire, az Alkonyat – Hajnalhasadás II. (16) részére országszerte már több mint 6 ezren váltottak jegyet elővételben.

A 10 vidéki és 7 budapesti moziban a 0 óra 1 perckor kezdődő vetítéseken az elsők között nézhetik meg a Stephenie Meyer bestsellere alapján készült, világszerte hatalmas tömegeket megmozgató romantikus vámpírtörténet fináléját. A hazánkban 44 moziban levetítésre kerülő ötödik Alkonyat-filmet november 15-én, az amerikai bemutató előtt egy nappal láthatják a magyar rajongók. A befejező epizód mellett a Twilight-saga előző részét is levetítik 12 vidéki és 5 budapesti moziban, legtöbb helyen kedvezményes áron.

A Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner főszereplésével készült fantasy előző 4 részére az elmúlt 4 évben (Alkonyat, Alkonyat – Újhold, Alkonyat – Napfogyatkozás, Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész) Magyarországon közel 1 millió néző váltott jegyet, és az egyre növekvő rajongótáborral rendelkező franchise már világszerte is megközelítette a 2,506 milliárd dolláros bevételt. A 2008-ban megkezdődött Alkonyat töretlen sikere az akkor még ismeretlen fiatal színészeket is egyből világsztárokká emelte.

A milliókat vonzó romantikus történet Los Angeles-i vörös szőnyeges premierje november 12-én került megrendezésre, amire már előző pénteken több mint 1500 rajongó gyűlt össze, vert tábort a Los Angeles-i Nokia Theatre előtt, hogy elsők között üdvözöljék az Alkonyat-sorozat sztárjait. Az online regisztrált rajongók a számukra ideiglenesen felépített sátorvárosban töltötték a hétvégéjüket, Twilight-pólókban, és saját kezűleg készített, a történet szereplőit ábrázoló plakátokkal, képekkel díszített sátorral várták a nagy napot. A szervezők különböző programokkal készültek a rajongóknak: pénteken levetítették a 2. és a 3. Alkonyat-részt (Újhold, Napfogyatkozás), szombaton az Alkonyat-filmzenékhez kapcsolódó koncertekkel várták a közönséget, valamint a Hajnalhasadás I. része is levetítésre került, vasárnap pedig a film két sztárja, Nikki Reed és Jackson Rahtbone is kilátogatott a sátorban táborozók hatalmas tömegéhez.

A héten mozikba kerülő látványos vámpírtörténet befejező része az előzetes számítások szerint várhatóan felülmúlja az Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész 705 millió dolláros bevételét is a nemzetközi piacon. És már forgatják Stephenie Meyer következő regényének filmes adaptációját: A burok című izgalmas sci-fi várhatóan 2013 tavaszán kerül bemutatásra, a Gattaca és a Lopott idő című filmeket jegyző Andrew Niccol rendezésében, Diane Kruger, Saoirse Ronan, William Hurt és Max Irons főszereplésével.

Kristen Stewart és Robert Pattinson átveszi a legjobb filmbeli csók díját. A való életben is párt alkotó színészek jól meglepték a nézőket. Robert ugyanis nem partnerének adott örömében csókot...
Actors Robert Pattinson and Kristen Stewart accept the award for best kiss as presenter Ryan Reynolds watches at the 2011 MTV Movie Awards in Los Angeles, June 5, 2011. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (MTV-SHOW)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.