Több szólamban énekelt magával Nyeső Mari

2014 decemberében jelent meg Nyeső Mari zeneszerző, szövegíró, énekes, gitáros új lemeze "Hagyj szabadon" címmel. A lemez érdekessége, hogy minden hangszeren Nyeső Mari játszott a stúdióban, és a többszólamú kórusokat is egymaga énekelte fel.
„Ezeket a dalokat nagyrészt 4-5 évig írtam, bár az Indiai dalt több mint 7 évig csiszolgattam. Már sem elvenni belőlük, sem hozzátenni nem tudok egyikükhöz sem. A felvételeken egyszerű hangszerelésben magam játszom a hangszereken nagyjából úgy, ahogy megszületettek a dalok a fejemben. A stúdió különleges világ, ahol olyan dolgok történhetnek, ami a valóságban sohasem. Egyszerre 3 gitáron játszhatok, vagy éppen több szólamban énekelhetek magammal, és ezt a lehetőséget nagy örömmel ki is használom" - mondta az énekesnő a lemeze kapcsán.
Kollár Andrea

Nyeső Mari az albumot 2015. február 1-én, a Marczibányi Téri Művelődési Központban mutatja be a közönség előtt, ám mivel a lemez több hangszerre írt dalait egyedül nem tudja élőben előadni, így megkérte barátait, kollégáit, hogy a rendhagyó koncerten segítsenek neki bemutatni a megkomponált szólamokat,

A fellépők: Nyeső Mari – ének, gitár, Gryllus Dániel – fütty, furulya, Nyerges András – basszusgitár. A vendégművészek: Rutkai Bori (Rutkai Bori és a Banda, Specko Jedno) – ének, Takács Noémi (ex BülBüls) – ének, Szatmári Juli (Szatmári Juli és zenekara) – ének, Brátán Vera (Lighthouse zenekar) – ének, Rozsnyói Judit (Szatmári Juli és zenekara) - hegedű, ének, Becze Gábor (Kaláka) - bőgő, ének, Jeszenszky György – dob. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.