Jól járt a pécsi Chagall-kiállítást kölcsönző gyűjtő

A hónap végén bezár a pécsi Janus Pannonius Múzeum Chagall-litográfiákból még áprilisban nyílt kiállítása. Eddig több mint tízezren látták, írja a Dunántúli Napló. A lap azt is kiszámolta, hogy a kiállítás anyagát kölcsönző német gyűjtő mennyire járt jól.

A Pécsett áprilisban megnyílt tárlaton 40 bibliai témájú litográfiát, Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó 43 litográfiát, valamint a Párizsi Opera mennyezetének megújítására (1964) készült tervrajzokat, vázlatokat (15 litográfia) láthatunk, emellett 12 litográfiát, amelyek a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációt ábrázolják.

A képek egy német gyűjtő jóvoltából kerültek Pécsre kölcsönbe. Mint a lap írja, a jegybevételen fele-fele arányban osztozik majd az intézmény és a kölcsönadó. A lap azt is kiszámolta, hogy a kiállítás anyaga – hisz sok példányban kinyomtatott és forgalomba hozott litográfiákról van szó – mintegy hárommillió forintból megszerezhető. A gyűjtő tehát jól járt, hisz ennek az összegnek legalább a háromszorosát kasszírozza a 2000 ezer forintos belépőjegyek után.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.