Több mint kétmilliárdot hoztak a téli árverések

Kétmilliárd forint volt a karácsony előtti árverési szezon forgalma, írja a műtárgy.com című árverési honlap. Az árverési piac minden szegmensében fellendülés tapasztalható.
A szezon legmagasabban árverezett tárgyai a Kieselbach Galériánál és a Virág Judit Galériánál leütött festmények voltak. A téli árverési rekordot Márffy ödön Saloméja vezeti, amely 72 millió forintért kelt el Kieselbachnál, de ettől csak 2 millióval marad el a második helyezett, a kalandos előkerülése miatt nagy sajtóvisszhangot kapott Berény-kép, az Alvó nő fekete vázával, melyet Virág Judit árverezett. A lista első tíz legmagasabb árú tétele e két galériánál kelt el.

A Nagyházi galériában Giacomo Francesco Cipper Öreg házaspár ebédje című védett olajképe induló árán, 7,5 millió forintért kelt el, Iványi-Grünwald Béla Cigánylányának ára pedig 950 ezer forintról indulva jutott 3,2 millióig.

Fellendülést mutatott a könyvek árverési piaca is, itt a Központi Antikvárium téli árverése először eredményezett 100 millió forint fölötti bevételt.

Az egyéb műtárgyak piacán szép sikert értek el a Biksady Galériában árverezett orosz ötvösművészeti remekek: a Fabergé-műhelyben készült jubileumi tojásért 10 millió forintot adtak – számol be a portál.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.