Tíz éve faragja saját barlangját

Ra Paulette lassan egy évtizede dolgozik különös alkotásán. Egy barlang belső falait faragja, vési, díszíti, hogy különleges spirituális térré varázsolja.
Paulette egy nap csodálatos fénnyel teli üregekre bukkant Új-Mexikóban egy hegy oldalában, melyek olyan nagy hatással voltak rá, hogy több évig tartó munkába fogott, írja az Impress Magazin. A hegy belsejében ugyanis nem sötét, zárt üregeket, hanem hatalmas fénnyel teli csarnokokat talált, ahová alagutakon és réseken keresztül szűrődik be a fény varázslatos hangulatot teremtve.

A szobrász minden nap ellátogat a barlangba, szinte megszállottan dolgozik alkotásán. A barlangi üregek belső terét kézzel faragja, vési, hogy az egész barlang egy hatalmas díszes csarnokká váljon. Ha elkészül a nagy mű, akkor az összes falon és a plafonon faragott díszítő motívumok lesznek.

Paulette célja egy olyan spirituális tér létrehozása, mely transzformálja a lelket. A különböző helyiségek speciálisan lesznek kialakítva úgy, hogy elősegítsék a lelki megújulást és a lelki jólétet. Mindegyik barlang sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, stílusuk különböző lesz.

A kézzel faragott barlangban Paulette eredeti célja szerint a magány, a szépség és a természet olyan élményt nyújt majd, amely elősegíti a lelki megújulást. „A szociális művészet nem öncélú műalkotás, hanem egy eszköz arra, hogy előidézze a társadalmi változást" – írja honlapján.

A kifaragott barlang spirituális művészi eseményeknek és személyes belső felfedezéseknek ad majd helyet, mely közvetett módon a lélek gyógyulását és megújulását szolgálja majd. A barlang egyelőre nem látogatható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.