Tisztelet Pókembernek

Idén ötvenéves Pókember, aki az Amazing Fantasy képregényfüzet 15. számában jelent meg először 1962 augusztusában. Az évfordulóról megemlékeznek a szombaton megrendezendő 8. Képregényfesztiválon is, a Millenáris Teátrumban.

A kiállítás már a plakátjával is az idén 50 éves Pókember előtt tiszteleg. A plakáton kívül még úgy is, hogy 15 óra 30-tól a Kingpin kiadó vezetője, a Pókember-képregények hazai tolmácsolója, a hálószövő legfőbb magyar szakértője, Harza Tamás 125 vetített képből álló előadásban meséli el Pókember történetét megalkotásától napjainkig. Ezen kívül 24 magyar rajzoló "fan art" Pókember-kiállítását lehet megtekinteni.

Több új magyar képregényt a fesztiválon vehetünk kézbe először, így az eddig inkább csak webcomicként ismert Rocksztár leszek, mama! első kötetét. Megjelenik az Árpa Attila ötletéből készült Sötét kor, és a Fekete-Fehér Képregénymúzeumban kijön a Sajdik-képregényeket összegyűjtő kötet.

Három országból is érkeznek vendégművészek a 8. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra. A fesztivál díszvendége, Lengyelország három alkotóval is képviselteti magát, jelen lesz Piotr Kasiński, a Lódzi Képregény és Játék Fesztivál művészeti igazgatója, a Budapestre érkező lengyel történelmi képregény-kiállítás kurátora, valamint Robert Trojanowski képregényrajzoló, aki munkamódszerét is bemutatja, továbbá Tomasz Tomaszewski képregényrajzoló és -író. Eljön egy osztrák szerző, Simon Häussle és a szlovákiai F_art Comixes (szlovák-magyar) páros is.

Képregény Fesztivál
Képregény Fesztivál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.