Tévénézők: Ring helyett a Gyűrűk ura

A Művészetek Palotája nem telt meg teljesen Wagner Ringjének mind a négy napján, a fiatalok inkább a Gyűrűk urát választották a televízióban.


Nem alkonyodott be az esti műsorsáv továbbra is közkedvelt szappanoperáinak. Múlt csütörtökön csaknem hárommillió nézőn osztozott a Barátok közt és a Jóban rosszban. Az RTL Klub aznapi teljesítménye nemcsak a konkurenciát múlta fölül, hanem egész hétre kitett magáért azzal, hogy 34 százalékát kötötte le az akkor körülbelül négymillió-hétszázezer tévézőnek. A négy év felettiek között a hét második legnézettebb műsora a szintén csütörtöki Áll az alku volt, amely szerencsésen korábban kezdődik, mint a televíziós filmsorozatok.

Vasárnap este nem csak a MűPában fejeződött be egy rosszemlékű gyűrű története. Az istenek alkonyával egy időben az RTL Klub is a halhatatlan legendák műfajával bíbelődött. A 18-49 évesek (kereskedelmi célközönség) körében a második helyre a néha erősen Richard Wagner Ring-sztorijára emlékeztető A Gyűrűk ura trilógia mintegy négyórás - szinte wagneri hosszúságú - A király visszatér című harmadik része került. Az összes nézőt tekintve azonban csak a 21. lett a világ összes hatalmáért folytatott fantasztikus és nemes küzdelem története. Aznap a teljes lakosság körében nem a kincsüket visszanyert Rajna és sellői, de még csak nem is Aragorn király, hanem a TV2 Apósok akcióban című amerikai vígjátéka győzedelmeskedett. Szép siker!

A hét harmadik legnézettebb műsora a hétfői Jóban rosszban. A negyedik és ötödik helyet a bűvös csütörtöki nap TV2-es Tényekje és az RTL Klub Fókusza vitte el, miközben amúgy a Duna-parton Alberich, Wotan és az óriások versengtek a Rajna kincséért. Hatodik a már említett vasárnapi Apósok akcióban, hetedik pedig egy újabb csütörtöki műsor, az Esti showder lett, amire már a felcsigázott Ring-rajongók is bőven hazaérhettek.

A szombati Siegfried nagyjából második felvonása és második szünete alatt adták a közszolgálati televízió két legnézettebb műsorát, a fél nyolcas Híradót és az Ötöslottó sorsolást. Az m1-nek a héten csak ez a két produktuma került be a top harmincba, ahová egyébként péntek tizenkettedikéről meg semmi. Biztosan A Walkürt fülelték a MűPa oldalában az egyébként tévézők. Már ha kihallatszott.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.