Teljes Tarr Béla-életmű Uherske Hradistében

Tarr Béla filmrendező tizenkét mozgóképét vetítik a nagy hagyományokkal rendelkező morvaországi nyári filmakadémián. A retrospektív alkalmából a világhírű magyar alkotó pénteken a rendezvény díszvendége lesz és életműdíjat vesz át. A Magyar Filmunió szerdai közlése szerint Tarr Béla teljes eddigi életművét műsorra tűzi a morvaországi nyári filmakadémia a napokban.

Az egykori királyi városban, Magyarhradison, mai nevén Uherske Hradistén 36. alkalommal rendezik meg a nyári filmakadémiát. A több ezer egyetemista részvételével megtartott eseményen a Werckmeister harmóniák című világhírű film pénteki vetítését követően közönségtalálkozón vesz részt Tarr Béla. A nyári filmakadémiát szervező Cseh Filmklub Szövetség (ACFK) a retrospektív alkalmából életműdíjjal ismeri el Tarr Béla kiemelkedő szerepét az egyetemes filmművészet gazdagításában - olvasható az összegzésben.

A morvaországi nyári filmakadémia hagyományaihoz híven válogatást mutat be a Visegrádi Négyek, köztük hazánk játékfilmjeiből. Ezúttal a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült három játékfilm lesz látható: Tímár Péter 6:3-ja és Vranik Roland Adása mellett Hajdu Szabolcs személyesen mutatja be Bibliothéque Pascal című legutóbbi rendezését Uherske Hradistén.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.