Tasnádi-Sáhy Péter nyerte az Élet és Irodalom tárcanovella-pályázatát

Az Élet és Irodalom idén nyáron jeligés tárcanovella-pályázatot hirdetett, melyen bárki indulhatott, tematikai megkötés nem volt. A szerkesztőség célja a tárcanovella-hagyomány megújítása, újraértelmezése volt. A tárcák mai helyét, a műfaj új szereplehetőségeit keresték, s szerették volna divatossá, olvasottá tenni ezt az egykorvolt zsánerműfajt. Itt vannak az eredmények.

A pályázatra elképesztően sok pályamunka érkezett, ebből közel ezret talált érvényesnek a háromtagú, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám és Szilasi László alkotta zsűri.

Az Élet és Irodalom tárcanovella-pályázatát Tasnádi-Sáhy Péter nyerte Ú-Bót című írásával. A nyertes tárcanovellákat az Élet és Irodalom 46. heti (november 16-án, pénteken megjelenő) lapszámában közli. A második helyezett Nagy Zsófia és a harmadik helyezett Balogh Robert írását is abban a számban olvashatják.

Különdíjat öten nyertek: Németh Áron Csaba, Szabó Ádám, Szeifert Natália, Vészits Andrea és Weyer Szilvia. II. kategóriás különdíjat nyert Grézló Orsolya, Harmos Noémi, Kácsor Zsolt, Kántor Zsolt és Kiss Eszter.


Tasnádi-Sáhy Péter 1981-ben született Budapesten. Jelenleg feleségével Temesváron él, a nagyváradi székhelyű Erdélyi Riport hetilap számára ír riportokat, publicisztikákat, interjúkat, emellett a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház fiataloknak szóló „Virtuális Színház” című projektjében dolgozik dramaturgként. 2009-ben 10 hónapig angolt tanított egy szegénynegyedben Indiában, az ottani naplója 2010 végén jelent meg Hidd el, ez Delhi! – egy önkéntes naplója címen.

Nagy Zsófia 26 éves, Miskolcon született. Érettségi után egy évig Hollandiában élt, ahol önkéntesként gondozott értelmi sérülteket. Magyar, kommunikáció és szociálpedagógia szakot végezett, és már a főiskolás évek alatt újságíróként dolgozott. Csaknem négy éve az RTL Híradó kelet-magyarországi tudósítója. A híradózás mellett rendszeresen ír. Jelenleg Debrecenben él.

Balogh Robert író Pécsett született 1972-ben. A Leöwey Klára Gimnáziumban érettségizett 1990-ben, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként tanult (1992–1997). 1993 óta publikál rendszeresen irodalmi lapokban, az Élet és Irodalomnak is szerzője. Legismertebb munkája a nagysikerű Schvab trilógia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.