Társasjáték lesz Ruminiből

Megjelent Berg Judit Rumini-sorozatának legújabb darabja. A Rumini Datolyaparton című meseregényt - más könyveivel együtt - a 82. Ünnepi Könyvhét idején számos helyen dedikálja a József Attila-díjas író.

A Rumini Datolyaparton a negyedik rész a kisiskolásoknak szóló kalandregény-sorozatban, amelynek első darabja 2006-ban Az év gyermekkönyve volt.

A sorozat főhőse, Rumini, a minden lében kanál hajósinas kisegér és társai ezúttal délnek veszik az irányt, Datolyapartra, ahol olyan ellenfelekkel találják szemben magukat, mint a gonosz varázsló, aki egy világítótoronyba gyűjti az összes fényt, a szolgálatában álló vérszívó denevérek vagy a főhősök hajóját, a Szélkirálynőt is elrabló kalózok.

Berg Judit az MTI-nek elmondta, hogy a könyv frissen került ki a nyomdából, az utolsó simításokat április közepén végezte rajta, a borító is néhány hete készült el.

A könyvhéten számos alkalommal találkozhat a közönség a szerzővel: pénteken délben pódiumbeszélgetést tartanak az új kötetről a Vörösmarty téren, ugyanitt szombaton és vasárnap délelőtt a Pozsonyi Pagony standjánál, szombaton délután a Liszt Ferenc téren, az Írók Boltja standjánál, vasárnap délután pedig az Újbudai Könyvhéten, a Líra standjánál dedikál, de természetesen ott lesz a Pagony szerzőinek közös dedikálásán is szombat este a Vörösmarty téren. (A pontos időpontok a szerző honlapján, a www.bergjudit.hu oldalon olvashatók.)

Berg Judit elárulta, hogy már a következő Rumini-könyv is formálódik a fejében, a főgonosz és a főkonfliktus már megvan. Egyelőre azonban a kisegér kalandjaiból készülő színdarabra koncentrál.

A Magyar Színházban Méhes László rendezésében színpadra kerülő darab nem valamelyik könyv adaptációja lesz, hanem egy vadonatúj kalandot láthatnak majd a gyerekek - mondta a gyerekkönyvíró, megjegyezve, hogy az első felvonás első verziójával már el is készült. A Divinyi Réka dramaturg közreműködésével készülő darab próbái szeptemberben kezdődnek, a bemutatót december 3-ra tervezik, és mivel a Jászai Mari Színházzal közös produkcióról van szó, párhuzamosan Tatabányán is láthatja majd a darabot a közönség.

Berg Judit beszámolt arról, hogy a Ruminiből társasjáték is készül: egy stratégiai utazós játék égtájas dobókockával, varázseszközökkel és különleges küldetésekkel. A Keller & Mayer kiadónál készülő játék fejlesztésében maga a szerző is aktívan részt vesz, ő találta ki például, milyen küldetéseket kell teljesíteniük a játékosoknak. A Rumini-társasjáték a tervek szerint ősszel kerül a boltokba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.