Tarot labirintus, a filozofikus szerepjáték

A Sziget Fesztiválon 11 éve sikerrel futó személyes interaktív önismereti előadást, az Octopus Tarot Labirintusát szeptember 21-én, a Kiscelli Múzeum udvarán is felállítják (1037 Budapest, Kiscelli u. 108.). A déltől kezdődő eseményen 3 percenként léphetnek be egyesével a beavatás és az újjászületés misztériumára kíváncsiak. Mivel az út – amelyet magyarul és angolul is meg lehet tenni – egyénfüggő, de maximum két óra.

A tarot labirintus számos fesztiválon megnyílt már, Budapest mellett Győrben, Újvidéken és Lille-ben, interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, azaz filozofikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus – zsákutcák nélkül, amelyből meg kell találni a kivezető utat.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai –, amelyek közül a látogató egyet személyesít meg a labirintusban tett önismereti zarándoklat alatt – a választott arkánum színének megfelelő kalapban. Az önismereti út célja: a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket, valamint elhatározásokat tegyen, amelyek kihatnak az életére is.

A művészeti és projektvezető-rendező Bérczi Zsófia, aki egyben a labirintus-, a jelmez- és a kártyatervet is készítette. A szerkezetterv Terebessy Tóbiás munkája.

Az előadásra a regisztráció kötelező a livingpicture.org oldalon, a jegyekért a helyszínen kell fizetni! Az esőhelyszín: a Kiscelli Romtemplom kriptája.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.