Taroltak a brit tévések az Emmy-átadáson

Tíz díjból hetet szereztek meg a 36. Nemzetközi Emmy díjkiosztó gáláján a brit televíziósok.

A hétfőn este a New York-i Hilton szállodában megrendezett ceremónián a legjobb színész (David Suchet a Maxwellből), színésznő (Lucy Cohu a Forgivenből), dokumentumfilm (The Beckoning Silence), komédia (The I. T. Crowd) és dráma (Life on Mars) kategória díjazottjai is Angliából kerültek ki. Szintén a britek kapták a legjobb művészeti műsorért (Stictly Bolshoi), valamint gyermek- és ifjúsági programért (Shaun the Sheep) járó kitüntetést.

Az Emmy-díjért az Amerikán kívül készült tévéprogramok indulhatnak. Idén 16 ország negyven produkcióját nevezék a nemzetközi elismerésre.

Először kapott Emmyt jordániai és argentin tévéműsor. Az   invázió című románc (háttérben az izraeli-palesztin konfliktussal) a teleregény kategória győztese lett. A Television por la Identidad című argentin munka pedig a televíziós film vagy miniszéria mezőnyből került az első helyre.

A reality műsorok közül a hollandok Nagy Donor Show-ja lett a nyertes, amelyben arról kellett dönteni, hogy három jelölt közül kié legyen egy halálos beteg nő veséje. (Később kiderült, hogy a nő csak szerepet játszott, és a műsor gazdái csak a holland kormány figyelmét akarták felhívni a szervadományozás rendezetlen helyzetére.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.