Tárlattal mutatkozik be a Magyarság Háza Kapolcson

Interaktív tárlattal – amely a Mi, magyarok című kiállítás anyagából ad ízelítőt – készül a Magyarság Háza a július 24. és augusztus 2. között zajló Művészetek Völgyére.
A tárlatnak a népművészetnek és néphagyománynak szentelt Muharay-udvar ad otthont a 25. alkalommal megszervezett fesztiválon - mondta Rabec István nyelvész, a Magyarság Házának múzeumpedagógusa, aki azt is ecsetelte: a múlt év őszén nyílt Mi, magyarok kiállítást a gyakran tapasztalt "hungaro-pesszimizmus" ellenében állították össze, és azt hivatott megmutatni interaktív eszközökkel, mi mindenre lehet büszke a magyarság.

A tárlat részeként többek között különböző játékokat lehet kipróbálni, de a vállalkozó kedvűek huszáröltözetet vagy középkori páncélzatot is magukra ölthetnek.

A kapolcsi Muharay-udvarban a tárlat mellett színes, gyerekeknek szánt programokkal, illetve népi játékokkal, énekiskolával, valamint zenei, táncos és színházi előadásokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A fellépők között ott lesz az Újvidéki Tanyaszínház, Sebestyén Márta és – a Nemzeti Színház színészeivel együtt – Pál István "Szalonna" is.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.