Tarja a Petőfi Csarnokban

Budapesten is fellép Summer Storm című turnéja keretében Tarja Turunen, a Nightwish ex-énekesnője, aki most első szólólemezének anyagával járja Európát.

A finn Tarja Turunen nevét a Tuomas Holopainen alapította Nightwish nevű metálzenekar énekesnőjeként ismerhették meg a műfaj rajongói bő tíz évvel ezelőtt: az együttes zenéjének különlegességét az (is) adta, hogy egy operaénekesnővel álltak össze. 

A különleges hangzás, az összetett, szimbolikus szövegek és a lendületes, dallamos zene meghozták az eredményt: a Nightwisht hamar felfedezte egész Európa, sőt, a tengerentúlra is eljutottak, öt sikeres lemezt adtak ki. Ekkorra azonban olyan mértékű feszültség alakult ki a zenészek és az énekesnő között, hogy a csapat megvált Tartjától.

Ő azonban nem fordított hátat a nem-klasszikus zenének, és nem sokkal a szakítás után, 2006 őszén szólólemezt adott ki My Winter Storm címmel. A lemez anyaga megmutatja, milyen lett volna a Nightwish, ha Tarja a főnök. A cd-t jól fogadták a rajongók, az énekesnő azóta is koncertezik szólóanyagával. Június 20-án este a Petőfi Csarnokba is ellátogat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.