Tanyanyag lett a Trafó

A 2014/15-ös évadban majd 40 000 néző látogatott el a Trafóba, havonta átlagosan 4400-an fordultak meg a Kortárs Művészetek Házában.

Az egyre gyarapodó közönség mellett komoly szakmai sikereket is maga mögött tudhat az intézmény: a Goethe Intézet februártól májusig tartó nemzetközi online kurzusa, a Managing for Cultural Organizations a Trafóban zajló munkát is bemutatta oktatási programjában. A projektre 170 országból összesen 17 000 regisztráció érkezett, a hazai intézmény stábja olyanokkal szerepelt együtt a programban, mint a berlini HAU vagy a londoni Tate Modern.

A most lezáruló évadban több mint háromezerrel többen vettek részt a Trafó programjain, mint az előzőben, de nemcsak a nézők, hanem az előadások száma is növekedett: a tavalyi 159 előadás 249-re bővült.

A Trafó Galéria is nagy népszerűségnek örvendett, a 7 kiállítás összesen 3500 látogatót vonzott a kiállítótérbe. A megnövekedett előadásszámmal a Trafó küldetése is teljesült, hogy egyszerre adjon lehetőséget az induló független magyar társulatoknak, és hozza el a legnívósabb külföldi tánc, színházi, újcirkusz és zenei produkciókat.

15 hazai premier volt az évadban, elindult a Reaktiv felolvasó-színházi sorozat a JAK-kal és a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen.

A Trafó volt a motorja a hazai független társulatok előadásait bemutató dunaPart Kortárs Előadóművészeti Platformnak; az egyhetes márciusi rendezvényre 155 külföldi szakember érkezett. A szervezők és a válogatók közös célja volt olyan előadások meghívása a programba, amelyek szűk szakmai és hazai környezetükből kiszakítva, nemzetközi színtéren is releváns és befogadható formával, tartalommal és üzenettel bírnak.

Nemzetközi siker, hogy a Trafó „tananyag" lett a Goethe Intézetek hálózata által szervezett, Managing for Cultural Organizations címet viselő, féléves ingyenes képzést jelentő online kurzuson. A regisztrálók betekintést nyerhettek négy kulturális intézmény munkájába. A Trafó mellett a tájföldi Bangkok Art & Culture Centre, a berlini HAU és a nigériai Centre for Contemporary Art vett részt. A kurzust Chris Dercon a londoni Tate Modern igazgatója vezette külföldi menedzserek bevonásával

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.