Táncos kedvű Budakalász

A hétvégén jelentős eseménysorozatnak ad otthont a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház. A Duna Táncműhely 9. alkalommal rendezi meg a kortárs tánctalálkozót. A szervezők nagyszerű programmal, remek előadásokkal várják a közönséget.

Október 11-én délután a Forte Társulat Koto és Kauri című produkcióját láthatja a nagyérdemű, 12-én a Duna Táncműhely Ami a szívedet nyomja, majd a Tranzdanz Jövőtánc című előadását. A pénteket koncerttel búcsúztatják, este nyolctól a Szűkített Kvartett játszik.

Október 13-án, szombaton, kora este a Közép-Európai Táncszínház lép színpadra a Shakespeare-mesékkel, majd ismét a Trandanz jön, amely után a Rohoncz Folkműhely zenél. A találkozó vasárnap este a cseh Proart formáció felléptével zárul.

A Duna Táncműhely azzal a céllal alakult 1999-ben, hogy a magyar néptánc sokszínű formakincsét felhasználva igényes táncszínházi produkciókat, kortárs mozgásszínházi előadásokat hozzon létre. Az alkotók a néptáncot speciális tánctechnikaként kezelik, amelynek segítségével igyekeznek egy egyéni mozgásnyelvezetet kialakítani.

További információk itt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.